Heb jij een script van je leven meegekregen bij je geboorte? Ik in ieder geval niet. En dat is maar goed ook! Het is eigenlijk heel prima dat je het script zelf mag schrijven. Anders mis je al de fun. Niemand kan van jou een ster maken. Die plek heb je al gekregen. Hoe richt jij je plek zo in dat je het helemaal naar je zin hebt? Dat je je gelukkig voelt en dat er helderheid is?

Vanaf de zijlijn of in het veld?

Heb jij echt het gevoel dat je vol aan het leven deelneemt? Voel je levendigheid door je lichaam stromen? Heb je voldoende energie om de dingen te doen die je blij maken? Heb je het naar je zin op jouw pad? Heb je echt zin in het leven? Voel je je betrokken of kijk je een beetje schuins vanaf de zijlijn, mee naar wat anderen doen? Wat kan je doen om jezelf scherp te houden? Wat kan je doen om het leven echt te ervaren? Ik dacht, ik benoem 5 essentiële ingrediënten.

Ben jij alive and kicking?

Curiosity killed the cat

Op dit moment heb ik een muziekje opstaan. Schrijven en ondertussen luisteren naar een nummer wat ik binnenkort ga zingen met de band. Multi tasken. Maar wat gebeurt er? Iets in mij gaat aan. Noem het mijn creativiteit. Nieuwsgierig laat ik me mee voeren met de muziek. Ik luister, ik wil meer weten en als ik me mee laat stromen met deze energie ben ik zo een aantal nummers verder.  Is dit niet heerlijk! Zit je vast? Geef je nieuwsgierigheid de vrije teugel en je zit zo weer op het spoor van mogelijkheden, passie en verlangens. Laat je inspireren. Je energieniveau is weer gestegen.

Ga jij op pad?

Om deel te nemen aan het leven, moet je natuurlijk op pad gaan. Dat klinkt wellicht logisch. Toch, om bij de katten te blijven, niet iedereen heeft een even groot territorium. Zo had ik een kat die de tuin niet uitkwam en een kat die door iedereen in de buurt werd gegroet. Hoever mag jij van jezelf uit je veilige omgeving stappen? Verschuil jij je achter brede schouders, angsten, gewoontes en aannames, mitsen en maren? Of mag jij van jezelf de hort op en word je hier en daar gegroet en krijg je daar en elders een krab op je neus?

Wachten tot je een ons weegt?

Stop met wachten! Hier kan ik echt een story over vertellen. Ik heb er letterlijk ooit een notitieblok over volgeschreven. Waar wacht jij op? Of ga je op pad en zie je wel waar je uitkomt? Waar je ook op wacht (het juiste aanbod, de juiste maat, het beste jaargetijde, de liefde, of wat dan ook), niemand komt je redden of helpen, je moet echt zelf aan de slag. Merk je op dat je afwacht? Neem jezelf bij de hand en ga het gewoon doen!

Hoe lang is jouw neus?

Ga je weleens een blokje om? Rijd je weleens andere route dan je gewend bent? Ga je altijd naar dezelfde supermarkt? Praat je graag met mensen die het met je eens zijn of probeer je eens wat anders uit?  Pak je spontaan een boek dat je eigenlijk nooit zou open slaan? Laat je verassen door het leven. Kijk naar andere kleuren, andere vormen, proef, ruik, probeer. En voel wat dat doet met jou levendigheid

Ben je je bewust van de kunst van het leven?

Hoe stap jij uit je bed? Zet je een intentie voor je dag? Ben je je bewust van hoe je je voelt? Denk je na over wie je bent? Of laat je de boel maar gaan? Stap je blind de dag in? Houd je je eigenlijk niet zo bezig met hoe je je voelt? Vind je het prima dat anderen je leven bepalen? Of niet, maar doe je er niets aan? Oefen je vaardigheden om bij jezelf te komen? Oefen je om te ervaren wie jij bent? Is het belangrijk voor jou hoe jij je voelt en wil je je zo goed mogelijk voelen en daar ook alles voor doen? Weet je dat dat niet zomaar gaat, maar dat je daar in mag oefenen? Weet je dat je al op je pad bent? Weet je dat het echt een kwestie is van oefenen om bewust te zijn van jezelf en van waar jouw aandacht is? Gun jij het jezelf te oefenen, te vallen en op te staan en voor jouw geluk en gezondheid te gaan?

Tot slot

Ik hoor graag van je wat jouw favoriete ingrediënten zijn. Wat maakt dat jij alive and kicking blijft. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar ik denk niet dat dat zo is. We hebben als mens zoveel potentie en leven maar zo’n klein deel ervan. Ik zei het zelf laatst tegen een vriendin: “ik denk dat ik op 50% zit”. Dat voelde eigenlijk heel lekker. Ik ben razend nieuwsgierig naar die andere 50%. Ik weet dat ik voldoende tools in handen heb om dat te gaan ontdekken op een ontspannen manier. Misschien wil jij dat ook. Neem dan gerust contact met mij op. Ik vind het fantastisch om te werken met mensen die echt aan de slag willen met duidelijke handvatten en een helder doel voor ogen.

Share This